Startsida Vad är massageSammarbetspartnersBehandlingar & PriserFriskvårdKontakt

Vad är Massage

Massage:

Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

Muskulering:

Många besvär i leder och muskler orsakas av strama och spända muskler. Muskulering är en behandlingsform där man jobbar direkt med de muskler som är spända och hårda. Man masserar och töjer ut musklerna med en speciell teknik.

Massageterapeutisk behandling:

Massageterapeutisk behandling är ett samlingsnamn på ett flertal olika massagemetoder och tekniker vars gemensamma syfte är att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som t.ex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar och huvudvärk.

Metoder och tekniker under en terapeutisk behandling:

  • Muskulering - specifik massage med muskeltöjningar.
  • Triggerpunkter – en av de vanligaste orsakerna till smärta i muskler och leder. Med tryck, massage och muskeltöjningar kan dessa punkter upphöra med sin smärtprojicering.
  • Strain and Counterstrain – är en mjuk metod som syftar till att slappna av spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet.
  • Revolving – en djupgående massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen.